Tekijät ja yhteistyötahot

Ketkä ovat Talvimusikaalin LUMEN TAJU takana?

Alkuperäisteos: Peter Høeg
Suomennos: Pirkko Talvio-Jaatinen
Dramatisointi ja ohjaus: Sanna Paula Mäkelä
Musiikin sävellys: Väinö Wallenius
Orkesterin johto: Hanna-Mari Lehtonen
Musiikin sovittaminen ja orkestrointi: Hanna-Mari Lehtonen, Maissi Uusitalo, Henna Helasvuo, Heikki Vilpponen, Eino Niemelä, Veli-Pekka Vaari, Atte Front, Johannes Haahti
Tuotanto: Liisa Pylkkänen
Videosuunnittelu: Sami Kustila
Koreografiat: Inka Karppi, Aino Rättyä
Äänitekniikka: Tuisku Hillilä
Valot: Laura Walden
Valokuvat: Stiina Viitajylhä

Teoksen esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy


LUMEN TAJU -musikaalin käsiohjelma (pdf) ladattavissa tästä:

Peter Høeg:
"Peter Høeg (s. 1957 Kööpenhaminassa) on kiistatta tanskalaisen nykykirjallisuuden suurin nimi. Paitsi kirjailija hän on myös kirjallisuuden maisteri, balettitanssija, miekkailija ja näyttelijä. 1988 hän julkaisi esikoisromaaninsa Kuvitelma 20. vuosisadasta ja syksyllä 1990 toisen teoksensa, novellikokoelman Kertomuksia yöstä.

Høegin kolmannesta teoksesta Lumen Taju tuli kohta ilmestyttyään kansainvälinen sensaatio. Se sai Skandinavian parhaan rikoskirjan Lasiavain-palkinnon ja on käännetty yli kolmellekymmenelle kielelle."

- Tammi kustantamo

https://www.tammi.fi/kirjailija/peter-hoeg

Lumen taju -musikaalin esiintyjiä ja muusikoita.
Lumen taju -musikaalin esiintyjiä ja muusikoita.

Talvimusikaalin esiintyjät - laulajat ja näyttelijät ovat Taideyliopiston ja muiden taidekoulujen opiskelijoita, sekä freelancereita. Työryhmä on koottu varta vasten Talvimusikaalia varten.

Esiintyjät:

Kaisaesteri Rintala, Atte Front, Kaisu Koivisto, Oona Muurinen, Jesse Viinikangas, Peppi Lindeman, Inka Karppi, Ville Pulkki,  Christian Heikkilä, Tuomas Hovi, Laura Asikainen, Iida Lehtonen, Heini Korhonen, Hanna Paavilainen, Liisa Pylkkänen.

Orkesteri:

Alex Mäkinen, Senja Suvanto, Luukas Viskari, Miro Kananen, Vilma Peltokangas, Valtteri Nurmiranta, Joel Matikainen, Noora Harjula, Taneli Kiiskinen, Valtteri Mönkö, Alex Heikkilä, Kaija Sivonen, Joe Viljanen, Venla Kosunen, Sanni Rämö.

Musikaalin esiintyjiä Peacockin katsomossa.
Musikaalin esiintyjiä Peacockin katsomossa.

Talvimusikaalin taustalla toimiva yhdistys koostuu Taideyliopiston opiskelijoista. Yhdistyksen tehtävä on uusien produktioiden käynnistäminen ja tukeminen. Talvimusikaalitoiminta on saanut alkunsa Taideyliopiston opiskelijoiden halusta luoda omaehtoisesti uutta materiaalia suomalaisen musiikkiteatterin kentälle.


Uyaraqk (Aqqalu Berthelsen) on grönlantilainen elektronisen musiikin pioneeri. Hän on työstänyt musiiikkia Talvimusikaaliin yhdessä säveltäjä Väinö Walleniuksen kanssa.

Uyaraqk, kuva Nick Tulinen
Uyaraqk, kuva Nick Tulinen

Sanna Paula Mäkelä:
Sanna Paula on dramaturgi ja teatteriohjaaja. Hänen tärkeimpiä töitään ovat olleet mm. Talvimusikaali 2020 "Toivo painaa tonnin" (Kulttuurikeskus Caisa), August Strindbergin "Pelikaani" (Elannon näyttämö), Tove Janssonin 100-vuotisjuhlateos "Sent i November" (Östra Nylands Teater). Sanna toimii taiteellisena johtajana kollektiiveissa Ensemble Palo, sekä Improsivaatioteatteri Pääskyt.
Linkkejä:  www.ensemble-palo.webnode.fi  www.facebook.com/improteatteripaaskyt

Väinö Wallenius:
Väinö on muusikko, säveltäjä ja musiikkituottaja. Hänet tunnetaan mm. Kuningasidean solistina. Emma-palkittu Väinö on tuottanut hittejä lukuisille kotimaisille artisteille Pyhimyksestä Mariskaan ja Ellinoorasta Teflon Brotherseihin.
Väinö on mukana teatterikollektiivissa Ensemble Palo.
Linkkejä:  https://www.facebook.com/kuningasidea www.instagram.com/kuningasideaofficial

Hanna-Mari Lehtonen:
Hanna-Mari on kapellimestari, muusikko, säveltäjä, kouluttaja ja tuottaja. Hän on säveltänyt tai sovittanut musiikkia kaikentasoisille puhallinorkestereille, kuten myös viihde- ja sinfoniaorkesterille, vaskiyhtyeelle ja muille pienille kamarimusiikkikokoonpanoille. Hanna-Mari on osallistunut aktiivisesti mestarikursseille sekä kansaivälisiin kapellimestarikilpailuihin.

Linkkejä:  www.hannamarilehtonen.fi

Liisa Pylkkänen:
Liisa on teatterialan moniosaaja - johtaja, tuottaja, taiteilija ja pedagogi. Hän on toiminnajohtaja Esittävien taiteiden oppilaitosten liitossa ja perustajajäsen Teatteriosuuskunta ILMI Ö:ssä. Lisäksi Liisa on freelance teatteritaiteilija ja tuottaja.
Linkkejä:  www.liisapylkkanen.fi


Mukana yhteistyössä: Aviaja Lumholt

Aviaja Lumholt
Aviaja Lumholt

Aviaja Lumholt on grönlantilais-tanskalainen muusikko. Hän on erikoistunut grönlantilaiseen rumpulauluun ja muinaiseen inuiittimusiikkiin. Aviaja Lumholt ja Igor Rado muodostavat yhdessä yhtyeen INUANIMA, joka nojaa vahvasti grönlantilaiseen musiikkiin ja naamiotanssiin. 
Linkkejä:  www.inuanima.com,
https://www.youtube.com/watch?v=3lnB1f0x-qY&t=38s
https://www.youtube.com/watch?v=ZRVelnsFNBU&t=98s

Inuk Jørgensen, grönlantilaistaustainen elokuvaohjaaja on mukana musikaalissa videotaiteilijana.

Muut yhteistyötahot:


Suomen Komediateatteri
Nordic Drama Corner
Sibelius-lukio
Kallion seurakunta
Teatteriravintola Nyyrikki